TARİHÇE

TARİHÇE

17.02.2015 3442

Tarihi Gelişim

* Okulumuz, Gülveren Ortaokulu olarak 1962 yılında şimdiki Gülveren Lisesinde faaliyete geçmiştir. Daha sonra aynı okulun Gülveren Lisesi olması üzerine, 1970 yılına kadar burada eğitim ve öğretime devam etmiştir. 1971-1972 öğretim yılında şimdiki binasına taşınmıştır.

*1983-1984 öğretim yılında  yanımızdaki “Akagündüz İlkokulu” ile birleştirilmiş, cumhuriyetimizin 60. yılı münasebetiyle ismi “60.Yıl İlköğretim Okulu” olarak değiştirilmiştir. Sekiz yıllık temel eğitim kapsamında eğitim ve öğretimini sürdürmeye başlamıştır.

* 60. Yıl İlköğretim Okulu olarak okulumuz, Türkiye’de 208  okulda uygulanmaya başlanan MLO projesi kapsamına alınmıştır. Ancak 1996 yılında iki ayrı bağımsız bahçede bulunan okullar, ayrı isimler adı altında, MLO projesini okulumuz bünyesinde barındırmak suretiyle, iki okul haline dönüştürülmüştür. Eski Akagündüz İlkokulu’nun bulunduğu binalar Şehit Öğretmen Nesrin Ünügör İlköğretim Okulu adını almıştır.

* Okulumuz halen MLO olarak eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bilgisayar ve projeksiyonlu 25’er kişilik sınıflarda öğrenci merkezli eğitim uygulanmaktadır. Ayrıca okulumuzda  fen laboratuarı, bilgisayar laboratuarı, teknoloji sınıfı, kütüphane, iş eğitimi ve resim iş atölyeleri mevcuttur.

* Okulumuz; toplam kalite yönetimini benimsemiş çalışkan, fedakâr, duyarlı, okul müdürü, 2 müdür yardımcısı,59 öğretmen ve 851 öğrencisi  ile çevrenin en çok tercih edilen, en seçkin okulu olmuştur.

* Okulumuz  2012 yılının Mart ayında eğitim sisteminin 4+4+4 olması nedeniyle ortaokula dönüştürülmüştür.

* İdareci ve öğretmenlerimiz, bu sorumluluğa layık olmak, daha büyük başarılar yakalamak için emin adımlarla ilerlemekte, başarıyı yakaladıkça daha büyük başarılar için çalışmaktadırlar.

 

İLETİŞİM

Adres:
DİRİLİŞ MAH. KIRÇİÇEĞİ CAD. 60. YIL ORTAOKULU BLOK NO 1 İÇ KAPI NO 1 MAMAK / ANKARA Ulaşmak için Yandex Map Kullanınız


Telefon
(312) 348 5954


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın